Frimærkesprint

O-teknisk træning
27. Brug af holdepunkter
27.B Orientering mellem holdepunkter i sprint
16-18 år

Formål:

Øvelsen træner løberne i at orientere fra holdepunkt til holdepunkt, idet de ved passage af et holdepunkt foretager retningsskifte og herefter løfter blikket og ser frem mod næste holdepunkt (retningsskifte).

Design og afvikling:

Der laves en almindelig sprintbane, og efterfølgende tegnes en linje mellem posterne via relevante, men også gerne komplicerede vejvalg med mange retningsskift. Kortbilledet maskeres i Condes, og herefter klippes maskeringen væk ved alle de holdepunkter, som løberne skal kunne se for at skifte retning.

Det er vigtigt, at frimærkesprinten er lavet, så løberne hele tiden har nok oplysninger til at kunne følge linjen, så det er bedst at banelæggeren afprøver frimærkesprinten før kortene bliver trykt – det giver også muligheder for at ændre banen de steder, hvor kortet pga. af manglende opdatering, ellers vil bringe løberne i vildrede. Under afviklingen skal løbernes instrueres om, at de skal lægge sig under linjen fra frimærke til frimærke, samt at de skal søge tilbage, såfremt de kommer væk fra linjen.

Teknik og fokuspunkter:

Løberne skal i sprint aktivt udvælge de holdepunkter, som med fordel kan passeres eller opsøges i terrænet for at holde styr på at skifte og holde retning, så løberne effektivt kan gennemføre vejvalgene. Under gennemførelsen af øvelsen skal løberne have fokus på, at de ved passage af et holdepunkt foretager retningsskifte, og herefter løfter blikket og ser frem mod næste holdepunkt (retningsskifte).

Evaluering af øvelsen tager udgangspunkt i de situationer, hvor løberne enten kommer væk fra linjen, eller må stoppe op – identificerer årsag, og hvad der skulle være gjort.

Varighed:

25-35 min.

Terræn:

Byområde.

Udstyr:

Kort med baner samt postskærme.

TBU-bogen:

s. 196

1 kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s