Tennis-O

O-teknisk træning
17. Basis taktik
17.A Påvirkning fra andre løbere
12- år

Formål

At træne løbernes opmærksomhed på, hvordan og i hvilke situationer, de bliver påvirket af andre løbere.

Design og afvikling

Der laves et ulige antal baner i forlængelse af hinanden på mellem 0,5-1,5 km (kort ved sprint og længere ved skovorientering). Banerne består af tre poster, hvoraf den tredje også er mål – se eksemplet. Sværhedsgraden tilpasses løbernes niveau, men må gerne udfordre løberne o-teknisk. Afvikles som en makkerøvelse, hvor den første løber har serveretten, hvilket indebærer, at løberen starter 20 sekunder før den anden løber. Første løber i mål får 15 point. På næste bane er det den anden løber, som har serverettet og starter 20 sekunder før den første løber. Løberne fortsætter med at skiftes om serveretten på de resterende baner. Point tælles sammen som i tennis, dvs. at en sejr er 15 point, to sejre er 30 point, tre sejre er 40 point og fire sejre er game- og matchvinder. Eksemplet i Holstebro viser 4 ud af 7 planlagte sprintbaner (server).

Teknik og fokuspunkter

Orienteringsløb skaber i sin natur usikkerhed og tvivl hos løberne. Det at løberne ikke kender terrænet og banen på forhånd, samt skal vælge vejvalg, skal tage masser af beslutninger på vejvalgene og er presset af løbstempoet, gør helt naturligt, at de bliver usikre og i tvivl. Løbere er derfor ekstra påvirkelige af, hvad andre løbere rundt omkring dem foretager sig. Løberne skal derfor trænes i at være opmærksomme på, hvordan og i hvilke situationer andre løbere påvirker dem. Evalueringen bør omfatte en fælles snak med løberne, hvor de kan komme med deres refleksioner over, i hvilke situationer og i hvor høj grad de lod sig påvirke af andre løbere.

Varighed

25-35 min.

Terræn

Skov eller byområde med sprintkort.

Udstyr

Kort med baner og postskærme.

TBU-bogen

S. 174-175.

Tak for øvelsen til

Jess Rasmussen, Viborg OK

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s