Den lede stjerne 2

O-teknisk træning
5. Lineære ledelinjer
5.D Poster placeret synligt fra en ledelinje
9-11 år

O-teknisk træning
7. Basis retningsforståelse
7.A Retning langs en ledelinje
8-10 år

Formål

At træne løberne i at se til den rigtige side, når de skal lave et ledelinjeskift, og at den ledelinje, der skal skiftes til, ikke altid er vinkelret på den ledelinje, som følges. Endvidere at træne løberne i at kunne se til den side, hvor posten er placeret, når en ledelinje følges og posten er synlig herfra.

Design og afvikling

Der laves en bane med poster, som er synlige fra en lineær ledelinje. Posterne placeres ved andre ledelinjer, punktsymboler, mindre tydelige symboler, kurvesymboler eller evt. ved en tydelig kurvedetalje. Uanset hvilken terrængenstand, posterne er placeret ved, skal de være synlig fra ledelinjen, når løberne kigger i den rigtige retning, men posten skal heller ikke være så tæt på ledelinjen, at den kan ses af løbere, der ikke ser til den rigtige side. (Dette kan træneren med fordel kontrollere ved at løbe banen inden træningen.) Inden afvikling af øvelsen bør løberne have øvet sig i at retvende kortet efter terrænet og vende kroppen i løbsretningen.

Teknik og fokuspunkter

Poster der er placeret, så de er synlige fra en given ledelinje, stiller krav til at løberne ved, hvor de er på ledelinjen og ser til den rigtige side. Dog er løberne er på dette tidspunkt lige blevet introduceret til afstandsforståelse i 9. Basis afstandsforståelse, så i første omgang er det vigtigste, at løberen lærer at se til den rigtige side når de følger en ledelinje, for på den måde at få øje på posten før eller siden. For at se til den rigtige side, skal løberne fokusere på at anvende 4.A. Retvende kortet efter terrænet og 4.B Vende kroppen i løbsretningen.

Varighed

25-35 min.

Terræn

Skov.

Udstyr

Kort med baner og postskærme.

TBU-bogen

S. 157-158 og 159-160.

Tak for øvelsen til

Jess Rasmussen, Viborg OK

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s