Krigerløb

O-teknisk træning
6. Udvidet kortforståelse
6.C Bevoksningsforståelse
9-11 år

Formål

At træne løbernes forståelse af, at bevoksningssymboler (de hvide, gule og grønne farver) på kortet angiver gennemløbelighed, og ikke skelner mellem typer af træer eller underbevoksning. 

Design og afvikling

Der laves en kort bane, hvor løberne komme igennem så mange forskellige terræn- og bevoksningstyper som muligt – også dem der svære at løbe i. Banen lægges i gradueret ”uvejsomt” terræn, hvor forskellige symboler for tætheder, undervegetation og åbne områder på kortet gennemløbes for at illustrere bevoksningsforskelle i forhold til gennemløbeligheden. Der kan evt. bruges snitzling undervejs.

Teknik og fokuspunkter

Løberne skal tidligt i deres o-tekniske udvikling bibringes en forståelse for, at tætheder, undervegetation og åbne områder på orienteringskortet i Danmark er gradueret efter deres gennemløbelighed og ikke nødvendigvis efter deres tydelighed i terrænet. Samt at skov er markeret både med hvide, grønne og til dels gule farver på kortet, og der ikke skelnes mellem om det er for eksempel er løv- eller nåletræer. Det samme gælder undervegetationen, hvor det samme symbol eksempelvis kan være stikkende brombær, brændenælder, bregner eller udtyndede smågrene i skovbunden. Sidst men ikke mindst, at tætheds- og undervegetationsforskelle er de symboler, som vil variere mest fra korttegner til korttegner.    

Varighed

25-35 min.

Terræn

Skov med så mange forskellige terræn- og bevoksningstyper som muligt.

Udstyr

Kort med bane og postskærme samt evt. snitzlinger.

TBU-bogen

S. 159.

Tak for øvelsen til

Jess Rasmussen, Viborg OK

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s