Symboljagt

O-teknisk træning
1. Skovtilvænning
1.C Bevæge sig alene i terrænet
6-8 år

O-teknisk træning
2. Basis kortforståelse
2.C Introduktion til skovkortet
7-9 år

Formål

At løberne bevæge sig alene terrænet i kort tid, samt introduktion til kortets symboler.

Design og afvikling

Print to sæt af 20 symboler i størrelsen ca. 5×10 cm. Markér EKT-poster med det ene sæt symboler. Man kan med fordel laminere begge sæt symboler til genbrug. Placer EKT-posterne i et letløbt terræn, så de er synlige fra et centralt sted. Størrelsen af øvelsesområdet kan varieres. Øvelsen foregår ved at børnene trækker et symbol, som de skal genfinde på EKT-posten, der er placeret i terrænet.

Teknik og fokuspunkter

At kunne bevæge sig alene i skoven er en grundlæggende forudsætning for at kunne lære at løbe orienteringsløb. Det er derfor vigtigt at løberne tidligt lærer – og bliver trygge – ved at færdes alene i terrænet. For de ældste miniløbere kan lege med o-teknisk indhold introduceres. Det o-tekniske indhold er meget simpelt og mest med for at tage fokus væk fra det at løbe, samt med det formål at adsprede løberne, så de glemmer, at de på udvalgte stræk/steder bevæger sig alene i terrænet.

Variationer

Øvelsen kan varieres på mange forskellige niveauer. Symboler kan være kendte figurer f.eks fra tegneserier, Disneyfilm eller lignende. Symbolerne kan også med fordel være symboler fra det symbolske orienteringskort: En sort prik, sort stiplet streg, blå streg, en række af prikker, m.m. Enkelte poster kan placeres så børnene kortvarigt bevæger sig alene ude af syne fra det centrale midtpunkt, i tættere områder el. lign.

Varighed

15-20 min.

Terræn

Et område med gode oversigtsforhold. Kan med fordel øves i et parklignende område eller på en sportsplads eller græsareal. Alternativt i åbent terræn, fx en bøgeskov med god sigt.

Udstyr

To sæt af 15-20 forskellige symboler i størrelse 5×10 cm.

15-20 EKT-poster samt tilhørende brikker. Udstyr til print af stræktider.

TBU-bogen

s. 152 og 154

Tak for øvelsen til

Kenneth Skaug, Beder-Malling Idrætsforening.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s