O-teknisk træning
2. Basis kortforståelse
2.B Skitsekort/sprintkort over park og skoleområder
6-8 år
Formål
At introducere børnene til simple skitsekort primært med stier og tydelige terrænelementer såsom søer, grøfter åbne områder og lign.
Design og afvikling
Der lægges en orienteringsbane langs tydelige terrænelementer: Stier, grøfter, veje m.m. Der udfærdiges et skitsekort, der medtager de tydelige terrænelementer langs baneforløbet. Skitsekortet kan enten laves fra bunden ved tegning i fx paint, power point eller publisher. Eller har man en kortfil (fx OCDA), kan skitsekortet laves ved at fjerne alle andre symboler fra kortet.

Teknik og fokuspunkter
Når løberne har lært symboler og farver at kende og har en forståelse for at anvende simple information fra kortet til at orientere efter, kan skitsekort og sidenhen sprintkort over park- og skoleområder introduceres. Et skitsekort er en forenklet udgave af et skovkort, primært med stier og veje, men efterhånden som løberne bliver mere erfarne, også med andre tydelige terrængenstande. På dette tidspunkt i udviklingen er løberne fortsat helt nye i at bevæge sig alene i skoven, så det kan være hensigtsmæssigt med tryghedsskygning eller evt. zoneskygning.
Variationer
I stedet for et skitsekort kan man anvende kort baseret på det sorte plan, dvs. stier, vækstgrænser, bygninger m.m. For at lette orienteringen kan man snitzle en lille del af baneforløbet i udgangsretningen fra posterne for at lede børnene i den rigtige retning.
Varighed
20-30 min.
Terræn
Skovområde med et veludviklet stinet, gerne blandet med grøfter, søer, åbne områder og andre tydelige terrænelementer.
Udstyr
Skitsekort, primært med stier og andre tydelige genstande.
TBU-bogen
S. 153.
Tak for øvelsen til
Kenneth Skaug, Beder-Malling Idrætsforening.