Forlæng posten

O-teknisk træning
23. Forlænge og forstørre poster
23.A Forlænge poster
14-16 år

Formål:

At løberne lærer at se muligheder for at ”forlænge” poster med lineære ting i terrænet, og får afprøvet teknikken med at lade forlængelsen ”feje” løberen ind imod posten.

Design og afvikling:

Læg en bane, hvor der ved hver post er en ledelinje, der kan ”feje” løberen ind imod posten. Brug gerne forskellige ledelinjer, der skal forlænges.

Ved introduktion kan man med fordel lade løberne se banen igennem før træningen, og hver især analysere mulighederne for at ”forlænge” hver post. Lad løberne to og to drøfte deres analyser, inden de løber banen. Lad også løberne evaluere deres løb to og to med fokus på, om deres strategier fungerede, og på hvor langt ved siden af posten de måtte sigte for at være sikre på retningen ind imod posten. Følg selv op med den enkelte løber.

Tryk på siden og få en printvenlig PDF.

Teknik og fokuspunkter:

Teknikken bruges til at effektivisere posttagningen. Løberne skal bevidst sigte enten til højre eller venstre for posten, og følge ledelinjen ind til posten, så de tager den sikkert, og undgår at skulle beslutte, om de skal søge til højre eller venstre, hvis de ikke rammer lige i posten. Løberne skal være opmærksomme på, hvor langt væk fra posten de skal ramme ledelinjen, for at være sikre på at være på den rigtige side.

Varighed:

25-35 min.

Terræn:

Skov.

Udstyr:

Kort med baner og skærme.

TBU-bogen:

s. 188

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s