Klubhusrunden

Fysisk og motorisk træning
1. Legende bevægelser
4. Legende Løbsteknik
5-9 år

Formål

At vænne løberne til at løbe i høj fart uden for stier og veje, samt styrke holdfølelsen.

Design og afvikling

Klubhusrunden skal være 200-300 meter, med ca. 5-7 poster. Posterne sættes ud og ruten snitzles. Holdet får udleveret et bestemt antal brikker, og disse brikker skal fragtes så mange gange rundt på klubhusrunden, og dermed klippe så mange poster som muligt, på 15 min. Antallet af brikker skal være det samme fra gang til gang (ca. 1 brik per 3-4 løbere), så holdet kan kæmpe med sig selv om at løbe flere runder end sidste gang.

Løberne stiller sig op i en lang række, og de første løbere får brikker og løber afsted på runden, når tiden starter. Når de kommer tilbage giver de brikken videre til den forreste i køen og stiller sig bag i køen og venter på, at det bliver deres tur til at løbe igen.

Når tiden er gået, samles brikkerne ind og aflæses, og antallet af poster tælles, så holdet kan se hvor mange poster de har nået denne gang. Husk at fejre, når løberne når flere runder end tidligere. Der kan evt. laves en ”hall of fame” over resultaterne fra klubhusrunden.

For de yngste miniløbere, der ikke er trygge ved at være alene i skoven endnu, kan forældrene evt. løbe med, eller der kan placeres voksne på runden, så løberne hele tiden kan se en voksen. Løb gerne runden igennem med alle løberne, inden tiden starter, så de ved hvor de skal løbe.

Variationer

Klubhusrunden kan også fungere som løbsteknisk træning i terræn for de ældre løbere i færdighed 14.A Udvidet løbsteknik i forskellige terræntyper, og klubhusrunden kan dermed fungere for alle alderstrin, og til at skabe aktiviteter på tværs af alderskel.
Er der mange løbere på holdet, kan tiden sættes op til 20 minutter, så alle får løbet mindst 4 ture.

Udstyr

Snitzling, 4-6 poster med elektronisk tidtagning, og brikker der kan rumme mange stemplinger.

Terræn

Området lige omkring klubhuset eller andet kendt og trygt nærområde. Gerne med så mange forskellige typer terræn som muligt. De forskellige sektioner på runden kan med fordel gives navne.

TBU-bogen

S. 85 og 86

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s