Dåsegemme

1. Skovtilvænning
1.C Bevæge sig alene i skoven
5-7 år

Formål:

At løberne lærer at bevæge sig i skoven alene og i grupper

Design og afvikling:

Dåseskjul er både en gemmeleg og en fangeleg. Der er en som er fanger, og fangeren skal stå ved dåsen med lukkede øjne og tælle til hundrede, højt. Imens skal resten gemme sig.

Når fangeren finder en, skal han/hun løbe hen til dåsen, stille sin fod på den og råbe personens navn højt. Så er den person fanget i dåsen.

Hvis den fundne imidlertid når hen til dåsen først, råber sit navn og sparker dåsen væk, ryger han/hun ikke i dåsen og må gemme sig igen.

Er der allerede tilfangetagne, kan han/hun i stedet råbe “alle ud af dåsen”. Så bliver alle befriet og må gemme sig på ny. Det gælder på samme måde for dem som ikke er fundet. De må løbe ud fra deres skjul og befri de andre.

Tiden til at gemme sig på ny, er tiden det tager for fangeren at hente dåsen og sætte den på plads igen. Hertil skal lægges tiden, hvor han med lukkede øjne skal tælle, første gang til 100, så til 75, så til 50 og til sidst kun til 25. Derved bliver der kortere og kortere tid til at gemme sig i.

Når alle deltagere er fanget, skal den, der blev fanget først afløse fangeren. Dog ikke, hvis der forinden er en, der er blevet fanget tre gange, så er det den person, der skal afløse fangeren.

Teknik og fokuspunkter:

At kunne bevæge sig alene i skoven er en grundlæggende forudsætning for at kunne lære at løbe orienteringsløb. Det er derfor vigtigt at løberne tidligt lærer – og bliver trygge – ved at færdes alene i terrænet

Varighed:

15-30 min.

Terræn:

Skov, gerne et sted med mange forskellige gemmesteder

Udstyr:

Et objekt der kan fungere som “dåse”

TBU-bogen:

s. 152

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s