Top og bund i sprint

O-teknisk træning
18. Udvidet kurveforståelse
18.C Kurver i sprint
13-18 år

Formål

At træne løberne i at overskue og forstå kurvebilledet på et sprintkort

Design og afvikling

Der laves en opgave bestående af et antal kortudklip fra forskellige sprintområder. På alle kortudsnit skal det være muligt at kunne identificere et entydigt højeste henholdsvis laveste punkt.

For at få et entydigt højest eller laveste punkt kan det være nødvendigt at manipulere med kortudsnittet ved for eksempel at slette en høj eller tilføre en lavning. De tre eksempler på kortudsnit er alle manipulerede for at muliggøre, at der kun er et højeste henholdsvis laveste punkt på kortudsnittet.

Øvelsen afvikles ved at løberne på de forskellige kortudsnit skal markere med farver, hvor det højeste og laveste punkt på kortet er. Hvis løberen markerer forkerte steder, får løberen et forsøg mere, og hvis det heller ikke lykkedes, så lad løberen fortælle sine overvejelser.   

Teknik og fokuspunkter

At kunne finde det højeste eller laveste punkt i et større område på et kort er en direkte forlængelse af at kunne skelne mellem, hvad der er op, og hvad der er ned i kurvebilledet. Løberne kan bruge hældningsstreger, tællekurver og f.eks. trapper til at overskue kurvebilledet.

Variationer

Hvis det er vanskeligt at finde kortudsnit med både højest og lavest punkt, så kan øvelsen også gennemføres ved at der på nogle kort alene skal markeres højeste punkt og på andre kort alene markeres laveste punkt. Kortudsnit fra øvelsen Find det højeste punkt, som træner løberne i det samme formål, kan også anvendes.

Varighed

25-35 min.

Terræn

Sprintkort med et brugbart kurvebillede

Udstyr

Kortudsnit med opgaver og kortudsnit, der viser de rigtige besvarelser.

TBU-bogen

S. 179

Tak for øvelsen til

Jess Rasmussen, Viborg OK

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s