Kongens efterfølger

O-teknisk træning
1. Skovtilvænning
1.A Leg og bevægelse i skoven
4-8 år

Fysisk og motorisk træning
1. Legende bevægelse
1.A Lege i skoven, bevægelse i terræn
4-8 år

Fysisk og motorisk træning
11. Opvarmning
11.A Opvarmning for børneløbere
9-12 år

Formål

At løberne lære at bevæge sig i terrænet og udvikler deres generelle motorik.

Design og afvikling

Øvelsens afvikles som en leg, hvor træneren leger konge, og løberne prøver at følge med og gøre det samme som kongen. Træneren sørger for, at løbe i et tempo, så alle på holdet kan følge med. Alternativt deles holdet i to grupper afhængig af alder eller tempo.

Kongen opsøger forskellige forhindringer i skoven, fx over grøfter, balancere på sten, op og ned ad bakker, over eller under væltede træer osv. Kongen kan også hoppe frem på alle fire som en abe, løbe baglæns, sidelæns, slalom mellem træer, trille ned ad bakke og andre alsidige bevægelser.

Teknik og fokuspunkter

Gennem leg og bevægelse lærer løberne skoven at kende og blive trygge ved at færdes i skoven. Variation i bevægelserne er centralt i denne alder, og løberne skal bruge alle mulige forskellige og basale bevægelsesformer. Ved at styrke den generelle bevægelseskontrol og kropsbevidsthed, vil løberne få bedre forudsætninger for senere at kunne kontrollere og koordinere løbebevægelser.

Variationer

Når løberne har prøvet legen nogle gange og er kendt med den, kan de skiftes til selv at være konge. Løberne bevæger sig igennem terrænet på en lang række, hvor den forreste er konge. Når træneren giver signal, løber den forreste løber ned bagerst i rækken, og den næste i række bliver konge.

En variation af øvelsen er Tarzanbane med forhindringer.

Varighed

10 min.

Terræn

Skov, gerne med forskellige forhindringer

TBU-bogen

s. 152.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s