Tarzanbane med forhindringer

O-teknisk træning
1. Skovtilvænning
B. Snitzlet bane i skoven
5-7 år

Fysisk og motorisk træning
1. Legende bevægelse
A. Lege i skoven, bevægelse i terræn
4-8 år

Formål

At løberne lære at bevæge sig i terrænet og udvikler deres generelle motorik, samt at de gradvist lære at bevæge sig alene i skoven efter en snitzlet rute.

Design og afvikling

Træneren har 10-15 klemmer med snitzlinger på, som skal bruges til at markere en tarzanbane.

Øvelsen foregår som en leg, hvor træneren er Tarzan og løberne er aber, der skal følge med Tarzan rundt på i skoven. Tarzan viser vej i terrænet, og undervejs sættes snitslinger op, så det er nemt for aberne at huske banen, når de skal løbe den igen. Træneren sørger for, at løbe i et tempo, så alle på holdet kan følge med. Alternativt deles holdet i to grupper afhængig af alder eller tempo.

Banen skal gerne være 150-300 m lang. I starten af alderstrinnet laves øvelsen i letløbt terræn eller på små stier. Gradvist kan øvelsen laves i mere krævende terræn og gå forbi forskellige forhindringer, fx over grøfter og sten, op og ned ad bakker, over eller under væltede træer osv. Hvis øvelsen laves ved en legeplads, kan legeredskaberne også bruges som forhindringer. Banens udfordringer tilpasses løbernes alder og udvikling.

Når tarzanbanen er sat op, kan løberne prøve at løbe den på egen hånd. Tarzanbanen løbes 1-3 gange.

Variation

Når løberne har prøvet legen nogle gange og er kendt med den, kan de selv være med til at bestemme, hvor tarzanbanen skal gå. Løberne får 1-3 snitzlinger hver, og skiftes til at løbe forrest og sætte den næste snitzling op.

Teknik og fokuspunkter

Gennem leg og bevægelse lærer løberne skoven at kende og blive trygge ved at færdes i skoven. I starten bevæger løberne sig i skoven på et lille område, hvor de er sammen med eller kan se træneren. Efterhånden kan løberne komme længere væk, så de øver sig i at være alene i skoven i kortere tid, mens de følger en snitzling.

Varighed

10 min.

Terræn

Skov eller legepladsområde med forskellige forhindringer.

Udstyr

10-15 klemmer med snitzling.

TBU-bogen

S. 84 og 152.

Tak for øvelsen til

Melfar OK.

1 kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s