Hvid, gul og grøn

O-teknisk træning
16. Forståelse af gennemløbelighed
16.B Bevoksningsbilledet i orienteringen
13-15 år

Formål

At træne løberne i at anvende bevoksningsbilledet i deres orientering.

Design og afvikling

Der laves en almindelig orienteringsbane, men på et manipuleret kort, hvor for eksempel alle ledelinjer og kurver er fjernet, så løberne bliver udfordret med alene at skulle anvende bevoksningsbilledet i deres orientering. Kortet til eksemplet i Hodsager Plantage har dog ikke været nødvendigt at manipulere, idet store dele af området er med meget varieret og detaljeret bevoksningsbillede og stort set uden andre typer terrængenstande.

Teknik og fokuspunkter

Bevoksningsbilledet kan være mere diffust defineret end andre symboler på kortet, men det er vigtigt, at løberne kan anvende det i deres orientering. Dels vil løber ofte blive udfordret på at skulle orientere og finde poster i forskellige typer bevoksning, specielt med at holde en præcis retning og finde holdepunkter. Ofte kan forskelligheder i bevoksningernes karakter anvendes som ledelinjer og/eller som holdepunkter, hvilket kan støtte løberne i deres orientering. Løberne har derfor behov for at opbygge erfaring i at bruge bevoksningsbilledet som en støtte i orienteringen. Øvelsen evalueres ved at få løberne til at vurdere, hvad de bedst kunne anvende som ledelinjer og holdepunkter i bevoksningsbilledet.

Varighed

35-45 min.

Terræn

Skov med varieret bevoksningsbillede.

Udstyr

Kort med baner og postskærme.

TBU-bogen

S. 173-174.

Tak for øvelsen til

Jess Rasmussen, Viborg OK

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s