Tagfat/kædetagfat

O-teknisk træning
1. Skovtilvænning
1.A Leg og bevægelse i skoven
4-6 år

Formål

Formålet er, at løberne gennem leg bliver fortrolige med at bevæge sig i skoven, også uden for stierne.

Design og afvikling

Tagfat er den klassiske fangeleg, hvor det gælder om at fange en af de andre, der er med i legen. Hvis man bliver fanget, er man den nye fanger. Flyt legen ind i skoven, så børnene kan løbe rundt i terrænet. Definér et afgrænset område i skoven, hvor legen skal foregå, gerne med forhindringer som grøfter, væltede træer eller skråninger.

Legen kan varieres på mange måder, fx ved at have mere end én fanger, ved at have et helle-område, eller som kædetagfat: Når man fanger en anden, skal man tage den fangede i hånden. Når man bliver fire i en række, deles rækken i to. Legen slutter når alle er fanget.

Lege i skoven er rigtig godt for de yngste miniløbere, og kan for de lidt ældre fungere som opvarmning til træningen.

Teknik og fokuspunkter

Første del af færdigheden 1. Skovtilvænning handler om, at miniløberne lærer at at lege og bevæge sig i skoven. Senere skal de også lære – og blive trygge ved – at færdes alene i skoven. Skovtilvænning giver derved løberne grundlæggende forudsætninger for at lære at løbe orienteringsløb.

Varighed

10-15 min.

Terræn

Skovområde.

Udstyr

Evt. flag eller snitzling til at markere legeområdet.

TBU-bogen

S. 152

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s