Pandekageløb

O-teknisk træning
3. Korthåndtering
3. A Holde kortet vandret
5-7 år

Formål

At øve hvordan kortet skal vende – vandret – ligesom en pandekage, der ligger på en tallerken. Øvelsen kan med fordel anvendes som opvarmning til træningen.

Design og afvikling

Børnene får udleveret et stykke papir eller et kort evt. pakket i en plastiklomme samt en pandekage. De skal nu bevæge sig i terrænet med pandekage ovenpå papiret uden at pandekagen falder ned. Dette kræver selvfølgelig at papiret holdes vandret. Efter nogle øve-runder kan man inddele hold med 4-5 løbere på hvert hold og udføre en lille stafet.

Teknik og fokuspunkter

At holde kortet, så det altid er vandret, er en svær øvelse for de fleste nybegyndere, ikke mindst for miniløberen. Det at holde kortet vandret er vigtigt i forhold til at løberen senere i den o-tekniske udvikling kan lære at bruge kompasset, som skal holdes vandret, for at fungere ordentligt. Med et letgenkendeligt navn som Pandekageløb, kan træneren altid minde løberen om dette delelement: “Husk at holde kortet vandret, ligesom vi gør, når vi løber pandekageløb”.

Variationer

Øvelsen kan varieres på mange forskellige måder, fx ved at løberne bevæger sig fra post til post eller at de skal løbe med kortet i én hånd og ”balancere” pandekagen ved at fastholde den med tommelfingeren.

Varighed

15-20 min.

Terræn

Ingen krav til terræn. Fungerer dog bedst i letløbt terræn med gode oversigtsforhold.

Udstyr

Et blankt stykke papir evt. en plastiklomme. Derudover et antal pandekager svarende til antallet af deltagere i øvelsen.

TBU-bogen

S. 154.

Tak for øvelsen til

Kenneth Skaug, Beder-Malling Idrætsforening.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s