Gående hækpassager

Fysisk og motorisk træning
21. Avanceret løbsteknisk træning,
21.B Avanceret løbsteknik med hække
15- år

Formål:

At træne løbernes evne til at holde et højt tyngdepunkt ved at skyde hoften op og frem, og til at have god bevægelighed, styrke og stabilitet omkring hoften.

Design og afvikling:

Hækkene placeres helt op ad hinanden, med den afstand stativet giver. Højden på hækkene skal være ca. til midt på låret på de løbere, der skal lave øvelsen. Hvis der er stor højdeforskel på løberne kan der laves to rækker med forskellig højde på hækkene.

Øvelsen gennemføres ved, at løberne går langsomt over hækkene med skiftevis højre og venstre ben først, og altså passerer en hæk for hvert skridt med begge ben. Det ene ben, kaldet førstebenet, løftes over hækken ved at det roteres rundt som i hækkeløb og det sættes ned mellem hæk 1 og 2. Det andet ben, kaldet andetbenet, laver samme roterede bevægelse og føres videre over næste hæk og sættes ned mellem hæk 2 og 3. 

Generelt
I øvelsesbeskrivelserne er der fokus på benenes og føddernes bevægelser. Når løberne har fået indarbejdet disse bevægelser, kan der yderligere sættes fokus på, at de også arbejder med de tre resterende dele af at afvikle et hensigtsmæssigt løbeskridt: kropsholdningen, bækkenets position og armtrækket (s.55). Arbejd kun med én del per sæt, f.eks. ”tænk jer høje”, ”skyd hoften frem” eller ”bevæg armene i løbsretningen”.

Video:

Kommer snarest

Udstyr:

10 justérbare atletikhække 

Terræn:

Indendørs eller udendørs løbebane. 

Antal gentagelser og belastning:

Der laves 1-2 sæt af øvelsen med 10 hække. Der gås tilbage i pausen.

TBU-bogen:

S. 55-56 og 101-102

Del af program:

Avanceret løbsteknisk træningsprogram på hårdt underlag.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s