Bevægelses-ZOO

Fysisk og motorisk træning
1. Legende bevægelser
1.A Lege i skoven, bevægelse i terræn
4-8 år

Formål: 

Formålet er, at løberne gennem leg bliver fortrolige med at bevæge sig i skoven, også uden for stierne. Derudover udfordrer det børnenes motorik og bevægelsesmønster, samt udfordrer dem til at bevæge sig mærkeligt og have det sjovt sammen. 

Design og afvikling:

Børnene er kommet i zoologisk have og skal rundt og se en masse forskellige dyr. Hver gang de ser et nyt dyr, så skal de bevæge sig ligesom dyret. Det kan være at man skal hoppe som en frø eller tage store tunge skridt som en elefant. Rundt i et afmærket område i skoven er der fordelt forskellige tegninger af dyr og deres bevægelser. Spillerne bevæger sig fra det ene dyr til det andet og laver den dyrebevægelse, som tegningen viser.

Tænk over at dyrebevægelserne skal kunne laves i en skovbund

Teknik og fokuspunkter:

Første del af færdigheden 1. Skovtilvænning handler om, at miniløberne lærer at at lege og bevæge sig i skoven. Senere skal de også lære – og blive trygge ved – at færdes alene i skoven. Skovtilvænning giver derved løberne grundlæggende forudsætninger for at lære at løbe orienteringsløb.

Børnene skal lave dyrebevægelserne rigtig til trods for at nogle kan være svære eller mærkelige.
Lad eventuelt børnene arbejde gruppevis, så en spiller ikke står alene med at skal bevæge sig mærkeligt.

Varighed:

10-15 min

Terræn:

Kan laves på alle underlag, men brug gerne skoven

Udstyr:

Billeder af dyrene og bevægelserne

TBU-bogen:

s. 84

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s